Det är Sirpa Siltanen och Sofia Pätsi på Stadsmissionens dagverksamhet som dukar upp till brunch den här julhelgen - både julaftonen och juldagen - och båda möttes av idel, ädel uppskattning under hela julaftonens förmiddag.
– Nu är vi snart klara att duka upp för en tredje omgång, säger Sirpa Siltanen och kollar med en snabb sidoblick att antalet skinksmörgåsar är tillfyllest.
Ingen skinka på julknäcke, men väl på både vörtbröd och lite ljusare bröd.
Allt verkar okej och från matborden hörs många brummanden från flera män och kvinnor som vill passa på att stämma in i en hyllning av både tomtegröt och tilltugg, och kanske framför allt idén med att hålla en dörr öppen.
– Det är många som upplever just julen som den mest påfrestande av alla helger, och de håller sig bara undan helt och hållet, säger Sirpa. Och det är onekligen många som håller helt stängt under just julen, till och med Stadsbiblioteket som normalt sett är en tillflykt för många när temperaturen smyger ner under nollstrecket är stängt.
Det är med andra ord ingen helt lätt konst att räkna ut hur många besökare som kommer till Stadsmissionen, och även om själva julaftonens servering gått väldigt lugnt och stilla tillväga så är det ingen garanti för att även juldagens julbrunch blir likadan.
– Dessutom så serverar vi mat även framåt kvällen till våra gäster på Härbärget. Men då blir det Janssons frestelse, sill och potatis. Och julmust och lite julgodis.