Tidningen nominerat till prestigefyllt pris

Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning förÀndrade nyligen sin nyhetsapp, med mÄlet att förbÀttra anvÀndarupplevelsen för besökaren. Nu kan tidningen, och NTM, prisas för det.

Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning gjorde nyligen förÀndringar i apparna och pÄ sajterna.

Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning gjorde nyligen förÀndringar i apparna och pÄ sajterna.

Foto: Henrik Holmberg

Eskilstuna2024-03-06 17:30

Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning, genom mediekoncernen NTM, har nominerats i den prestigefyllda tÀvlingen INMA Global Media Awards. Det Àr arbetet med att redesigna sajter och appar och lansera superlokala nischade nyhetsbrev som uppmÀrksammas.

– Vi vet att det Ă€r viktigt för vĂ„ra lĂ€sare att vĂ„r app och vĂ„ra sajter kĂ€nns moderna och att nyheterna Ă€r lĂ€ttillgĂ€ngliga. Den hĂ€r nomineringen Ă€r ett bevis pĂ„ att vi Ă€r pĂ„ rĂ€tt vĂ€g, sĂ€ger chefredaktören Ulrika Sjöblom.

Eskilstuna-Kuriren med StrengnÀs Tidning och NTM har den senaste tiden satt tydligt fokus pÄ att utveckla den mobila nyhetsupplevelsen och genomfört en mÀngd förbÀttringar av anvÀndarupplevelsen pÄ nyhetssajter och appar. Bland annat har nya lösningar lanserats för en nyhetstÀtare startsida, personalisering av innehÄll utifrÄn geografi och ett nytt storyformat för presentationen av vÄr fördjupade journalistik. Arbetet med sajter och appar Àr som ett av fem bidrag frÄn hela vÀrlden nominerat i kategorin bÀsta produktutveckling.

Nyhetsbrev Àr ett av flera sÀtt för att nÄ ut med tidningens journalistik till lÀsarna. Just nyhetsbrev, och nischade sÄdana, Àr ocksÄ nominerade till ett pris, för bÀsta idé för att uppmuntra till lÀsarengagemang.

undefined
Matilda Kvarnström Lantz programleder podden Älskade unge, som Ă€ven har ett nischat nyhetsbrev.

Eskilstuna-Kuriren har till exempel lanserat nyhetsbrevet Det hĂ€nder pĂ„ stan som ger lĂ€sarna full koll pĂ„ nyheter om krog och uteliv, den loakala handeln och trafik, och Älskade unge som tipsar om gripande historier som rör familjeliv och relationer. Inom kort kommer Ă€ven krimbrevet – ett nyhetsbrev om brott och straff i Eskilstuna med omnejd.

– Det hĂ€r Ă€r Ă€mnen som vi ser verkligen engagerar vĂ„ra lĂ€sare. Det kĂ€nns kul att kunna erbjuda vĂ„ra prenumeraneter Ă€nnu ett sĂ€tt att fĂ„ koll pĂ„ allt som hĂ€nder dĂ€r de bor, sĂ€ger Ulrika Sjöblom.

I utvÀrderingen av NTM-tidningarnas nischade nyhetsbrev har man kunnat se att mottagarna verkligen gillar innehÄllet och bÄde öppnar mailen i vÀldigt stor utstrÀckning och klickar sig vidare för att lÀsa artiklarna pÄ sajten.

TĂ€vlingen Global Media Awards lyfter fram olika utvecklingsinitiativ och kampanjer som utmĂ€rkt sig under Ă„ret. Totalt har 193 finalister nominerats till Ă„rets INMA Global Media Awards 2024. Över 700 bidrag skickades in frĂ„n mediebolag i 43 olika lĂ€nder. 16 bidrag frĂ„n Sverige Ă€r nominerade, och tvĂ„ av dessa kommer alltsĂ„ frĂ„n NTM. Vinnarna utses vid en konferens i London den 22–26 april.

Nishade nyhetsbrev Àr Ànnu ett sÀtt för tidningen att nÄ ut med journalistiken till prenumeranterna. Nu har satsningen nominerats till ett prestigefyllt pris.
Nishade nyhetsbrev Àr Ànnu ett sÀtt för tidningen att nÄ ut med journalistiken till prenumeranterna. Nu har satsningen nominerats till ett prestigefyllt pris.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!