De som tågpendlar till eller från Eskilstuna har säkert märkt att restaurang Piccola, som ligger i stationsbyggnaden, är stängd sedan en tid tillbaka.
Det är ägarna själva som den 3 september lämnat in en konkursansökan till Eskilstuna tingsrätt.
Orsaken till konkursen är fortsatt okänd, berättar konkursförvaltaren Jonas Halén.
– Så långt har jag inte kommit än.
– Men generellt, inte specifikt i den här, är det ganska allmänt känt att det är svåra tider att driva restaurang, med de kostnadsökningar som varit för hyra och råvaror. Samtidigt håller kunder mer i plånboken, går mindre på restaurang och spenderar mindre – så det är en dubbel effekt för restaurangbranschen. Det är en generell trend för restauranger och som man ser i andra konkurser också, att det är tufft att driva restaurang just nu. Det gissar jag även har varit hårt för de här, säger han.
Så sent som för ett år sedan låg restaurangen ute till salu på Blocket.
– Det känner jag inte till. Men det är inte ovanligt att man, som en del i avvecklingen, innan konkursen tittar på möjligheten att sälja.
Vad händer framöver?
– Från konkursboets sida handlar det om att avveckla det här bolaget och sälja inventarierna, sen återlämnar vi lokalen till hyresvärden. Jag har bedömt att det blir svårt för konkursboet att sälja den här verksamheten. Huvudspåret just nu är att avveckla, om det inte dyker upp någon som vill köpa – då är man intresserad.
Tidningen har sökt restaurangens ägare men utan framgång.