Två brottsanmälningar efter olyckor i Eskilstuna

Två olyckor inträffade i Eskilstuna tidigt på torsdagskvällen, och i båda fallen har polisen upprättat brottsanmälningar.

Eskilstuna2024-06-28 08:24

Den första skedde vid Lidl på Sundbyvägen strax innan 18. En bil och en cyklist var inblandade. Det är något oklart exakt hur olyckan gick till, men den ska ha skett på eller vid butikens parkering.

Cyklisten, enligt polisen en man i 70-årsåldern, skadades på något vis och bilisten, en man i 45-årsåldern, misstänks nu för vållande till kroppsskada.

Samma brottsrubricering gäller i den polisanmälan som upprättades efter en olycka mellan en bil och en elsparkcykel vid 20-tiden. Den inträffade på eller vid Skogsängsgatan. Här har polisens pressavdelning inga uppgifter om de inblandade, men bilisten är den som är misstänkt.

Angående skadeläget för de påkörda personerna säger polisens presstalesperson Olle Älveroth så här:

– Det är möjligt att någon av dem har fått föras till sjukhus för kontroll, men jag har inte fått till mig att någon av dem ska vara allvarligt skadad.

De två olyckorna var inte torsdagens enda. Tidigare under eftermiddagen blev det stora trafikproblem efter en olycka på E20 vid Hällbybrunn, efter att en personbil kört in i vajerräcket.

Ingen person ska dock ha kommit till skada.

– Alla personer var ute ur bilen när vi kom dit. Men det är stor trafikpåverkan, sa vakthavande räddningstjänstbefälet Henrik Dewoon Thorén till tidningen i samband med insatsen.

Olyckan inträffade vid 14-tiden och det var stopp i trafiken eller begränsad framkomlighet under en timmes tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!