Det var vid klockan 19.52 på måndagskvällen som polisen larmades till Ica Nära i Fröslunda.
Tre yngre pojkar försökte under knivhot tvinga till sig mobiltelefonerna från två flickor.
– De har hotat de här två tjejerna med kniv och uttalat diverse hot för att försöka få med sig mobiltelefonerna, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.
Men pojkarna fick inte med sig någon mobiltelefon och sprang därför från platsen.
– När vi anländer dit så hittar vi de här ynglingarna en bit därifrån och det blir ganska snart fastställt att det är dem. På en av pojkarna hittade vi en fällkniv och det är den vi tror har använts vid rånförsöket, säger Urban Nordqvist.
De tre pojkarna, som är mellan 11 och 12 år, lämnades över av polisen till föräldrar och socialjouren.
– Nu är det socialtjänsten som får utreda det här i och med att de inte är straffmyndiga, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.
Hur ser ni på en sådan här händelse?
– Det är naturligtvis bekymmersamt att så pass unga pojkar är ute och begår så här pass allvarliga brott, vi ser mycket allvarligt på det.
Kerstin Eriksson, områdeschef på socialförvaltningen som är ansvarig för individ och familjeomsorg, kommenterar inte det enskilda fallet med pojkarna men menar att det generellt är ovanligt att så unga barn begår allvarliga brott.
– Det är väldigt ovanligt att barn i den här åldern kommer med kniv och ska råna någon. Det är ingen vanlig händelse precis, säger Kerstin Eriksson.
Socialtjänsten kan begära av polisen att utreda brott om det rör sig om allvarliga händelser. Även polisen kan besluta att inleda en utredning trots att barnen är under 15 år och inte straffmyndiga om brotten är grova, vilket de bedöms vara i det här fallet.
– Vi kommer att prata med de inblandade pojkarna. I och med att det är ett grovt brott så är det en åklagare som kommer bli utredningsledare i ärendet, säger Jeanette Björk, förundersökningsledare för polisledda ungdomsärenden, som har hand om ärendet.
Brottet rubriceras som försök till rån och åklagare kommer att utses under onsdagen.
– Det blir ingen påföljd utan det är för att kunna ta reda på vad som har hänt. Sedan får socialtjänsten besluta vad det blir för åtgärder, säger Jeanette Björk.