Tvistefråga om repig lack

– Vad har ni gjort med min bil?!Gunnar Volkevics trodde inte sina ögon när han fick tillbaka bilen efter att ha anlitat Eskilstuna kommuns numera nedlagda rekondverkstad.

Foto:

Eskilstuna2014-06-12 06:30

Han lämnade ifrån sig sin Ford Fairlane 500 i tron att en billig peng skulle kunna jobba upp lite blänk och finish i lacken.

Vid den tidpunkten var lacken som han säger i "bra bruksskick".

– Det fanns en och annan repa sedan tidigare, säger han och pekar ut ett par ganska rejäla märken på den vänstra stolpen mellan chassi och tak. Men min tanke var aldrig att skapa något så skinande att man inte ens skulle våga gå i närheten av bilen.

Gunnar försäkrade sig om att personalen på rekondverkstaden, som då återfanns i Blå huset intill Norra hamn i Eskilstuna, var medveten om att det var fråga om en metalliclack som skulle behandlas.

Inga problem, löd svaret.

Från rekondverkstadens sida försäkrade man sig om att Gunnar var medveten om att arbetet skulle utföras som arbetsträning av personal med funktionsnedsättningar.

Inte heller det några problem.

Den 23 augusti 2012 lämnar Gunnar in sitt fordon.

Ett par dagar senare fick han tillbaka en bil där lackeringen på både huven, taket och bagageluckan ser ut att ha repats.

Beskedet Gunnar fick när han undrade om det skulle se ut så här var att detta inte var något problem. Det här får du bort när du våtslipar bilen.

Gunnar prövade att slipa på en liten fläck. Helt utan resultat. Och när han vände sig till rekondverkstaden igen så kunde man inte riktigt svara på vad som gått på tok. Men man visste besked att han fick vända sig till någon av Eskilstunas andra rekondverkstäder.

– Självklart skulle man ta på sig kostnaden för att få min bil rekondad på nytt, hette det. Hör efter med någon av de andra firmorna i staden så löser vi det här.

Gunnar vände sig till samtliga men fick samma beklagande respons från samtliga: Det här är inget som vi kan göra något åt. Det är ingen idé att ens försöka.

– Så här går det om man polerar alltför hårt, fick jag höra på en av firmorna.

Rekondverkstaden gav nu Gunnar förslaget att han skulle vända sig till sitt försäkringsbolag, så skulle säkert kommunen kunna kliva in och göra rätt för sig när det gällde att betala självrisken, eller åtminstone betala en del av den.

– Beskedet från försäkringsbolaget kom ganska snart och de hänvisade bara till att jag inte drabbats av någon olycka.

Gunnar suckar tungt, han är så ledsen för det ser verkligen ut som om ingen tänker ta på sig ansvaret för "misshandeln".

Han har varit i kontakt med konsumentvägledaren, han har bollats mellan tjänstemännen på kommunen som omväxlande bemött honom med ett beklagande, ömsom bemött honom med kall klentro.

Han har till och med försökt polisanmäla kommunens verkstad för skadegörelse, men polisen lade ganska snabbt ned utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!