Lördag den 26 oktober arrangerar Sundbyholms travrestauranger mässan som ska hållas i travbanans vänthall. Även om det är första gången en vin-och delikatessmässa hålls på travet i Sundbyholm är konceptet inte helt unikt, berättar Michaela Lindbäck, eventkoordinator på Sundbyholmstravet.
– De har haft en liknande mässa på travbanan i Gävle, med ett lyckat resultat. Så vi kände att vi ville prova med något liknande, säger hon.
Michaela Lindbäck förklarar att dagen kommer att delas upp i två delar.
Förmiddagen vigs åt branschfolk, men på eftermiddagen välkomnas allmänheten. För den nyfikna besökaren kommer det att finnas möjlighet att boka in sig på olika seminarier om vin och delikatesser under dagens lopp.
– Vi kommer även ha räkfrossa i restaurangen på kvällen.
Vad kommer det att finnas för delikatesser?
– Vi håller på att jobba fram det nu. Det kommer finnas allt i från kokosbollar och praliner till viner. Vi hoppas även på ostron men det är inte helt klart än. Vinet är den stora delen men det handlar också om att hitta bra kombinationer till dryckerna, säger hon och berättar att de även hoppas på att kunna erbjuda chark.
Vad ser ni som arrangör mest fram emot?
– Att sprida kunskapen om vin och tillbehören till alla som kommer och att det blir en trevlig dag.