Åtalad för hasch i kasse – häktad för nytt brott

Två män häktades förra veckan efter att ha gripits misstänkta för narkotikabrott. En av dem är redan åtalad för innehav av 3,3 kilo hasch som återfanns i en papperskasse på en parkeringsplats.

Enligt polisen placerade 20-åringen kassen på en sten här vid parkeringsplatsen på Eddavägen. Kassens innehåll: 3,3 kilo hasch.

Enligt polisen placerade 20-åringen kassen på en sten här vid parkeringsplatsen på Eddavägen. Kassens innehåll: 3,3 kilo hasch.

Foto: Polisen

Eskilstuna2023-07-18 20:51

Den 24 februari 2022 kontrollerades en i dag 20-årig Eskilstunabo av polis misstänkt för narkotikabrott för eget bruk. Han hade just observerats med en vit papperskasse med Willys logga på som han enligt en polisman ställt ifrån sig på en sten vid en parkeringsplats på Eddavägen i Skiftinge. Kassen visade sig innehålla 3,3 kilo hasch i två plastförpackningar. Senare gjorda analyser visade att spår av 20-åringens dna samt fingeravtryck återfanns på kassen.

undefined
Bild från förundersökningen som visar var kassen med hasch fanns samt var den 20-åring som senare åtalades för narkotikabrott befann sig.

20-åringen har i förhör helt förnekat brott. Han hade de facto inga rester av narkotika i kroppen och vad gäller haschet har han sagt att det kan tillhöra precis vem som helst. Han befann sig på platsen för att vänta på en vän. Att hans dna och fingeravtryck fanns på kassen förklarar han med att det kommer från ett soprum i närheten där han varit.

Ett drygt år senare, i maj 2023, åtalas han för narkotikabrott, för att ”olovligen och i vart fall delvis i överlåtelsesyfte” innehaft 3 381 gram hasch.

I väntan på rättegång misstänks nu 20-åringen även för annan narkotikabrottslighet. Den 11 juli i år greps han samt en 22-årig man intill Ärstaskolan på Eddavägen.

undefined
Åklagare Anton Larsson Forsberg vill inte uppge om det finns några kopplingar mellan de två brott som 20-åringen misstänks för.

– En polispatrull befann sig på platsen och fick syn på de här två killarna. De kontrollerades och det gjordes vissa fynd, säger kammaråklagare Anton Larsson Forsberg som inte vill gå in på vad det är för narkotika eller vilka mängder det rör sig om.

I fredags beslutade tingsrätten att häkta de bägge männen.

Huruvida det finns någon koppling mellan de bägge brottstillfällena är oklart.

– Det är för tidigt att gå in på i det här skedet, säger han.

De två häktade männen förnekar brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!