Färska rovor, hemkokt kola, lammkött och välhumlad öl. På Aptitrundan passar medlemmarna i Sörmlands matkluster på att visa upp sitt utbud och hungriga kunder finns det gott om.
Tidningen hälsar på hos två aktörer som är med på det välsmakande helgevenemanget för första gången.
– Det känns roligt och vi är glada för uppehållsväder, säger Annica Rettne som driver Eskilstuna delikatesshandel – nu med ny adress i Skogstorp.
Hon har precis flyttat hem verksamheten från Köpmangatan i Gamla staden och har dukat upp för fika med hembakat i trädgården.
I den mysigt inredda butiken trängs kunder för att få köpa hemlagade sötsaker och andra närproducerade delikatesser. En av dem är Mona Nordberg från Eskilstuna.
– Ost, och gärna fårost, vill jag ha tag i. Det är väldigt charmigt med den här typen av butiker och jag tror att många håller med mig.
Ett par mil västerut, i Näshulta, ligger Mylla andelsjordbruk som drivs av Daniel Larsson.
Han bjuder på ett frestande vackert bord med säsongens grönsaker, något som verkar falla besökarna i smaken.
Per-Arne och Ulla Lindberg som är på heldagsutflykt tillsamman med Magnus Nyman och Louise Nordhäger, har stannat till på Mylla för dagens första stopp. Minst fem till ska de bli innan de styr tillbaka mot Eskilstuna.
– Vi ska handla lammkött i Ändebol och så har vi planerat ett stopp på bryggeripuben i Skebokvarn. Det kommer att bli en bra dag – för det är Magnus som kör, säger Per-Arne och ler.