Snabba utryckningar, stillsam nattbevakning och ett pass på gymmet. Det är delar av vad som hittills har lagts ut på Eskilstunapolisens instagramkonto. Än så länge är Jonathan Svanerö på Eskilstunapolisen ensam administratör för instagramkontot, men han hoppas på att hans kollegor snart börjar lägga upp sina egna bilder på polisens vardag.
– Jag har twittrat för polisen sedan 2012 och är van att ha ansvar för de sociala medierna. Instagram har varit på gång ganska länge, men jag fick inte klartecken förrän tidigt i vår, säger Jonathan Svanerö.
Huvudsyftet är att kommunicera med medborgarna och marknadsföra polisens arbete. Jonathan Svanerö säger att jämfört med Facebook och Twitter så upplever han att man genom Instagram når ut till en bredare publik rent åldersmässigt.
Hur har ni diskuterat kring att undvika att lägga upp känsligt material?
– Vi har många riktlinjer för hur vi ska förhålla oss till det vi delar med oss av utåt, och det gäller såklart även de sociala medierna. Man får tänka på att inte publicera bilder på förundersökningar eller kränka människors integritet, svarar Jonathan Svanerö.
Är det därför det inte finns några videoklipp på kontot? Att det är känsligare material, menar jag.
– Nej, det handlar främst om att jag först vill utveckla en god grund för fotandet först.
Även om det står tydligt beskrivet på kontot så understryker Jonathan Svanerö att allmänheten inte ska höra av sig med akuta frågor och tips på Instagram. Då är det som vanligt samtal till 112 eller 114 14 som gäller.
– Jag kollar inte av Instagram dagligen, så man kan inte räkna med svar direkt, utan jag skriver tillbaka efter bästa förmåga.
Polisens instagramkonto innefattar både Eskilstuna och Strängnäs och hittas om man söker på: "polisen_eskilstuna_strangnas".