Vattenleken består av tre större och ett tiotal mindre vattensprutande redskap. Det finns inte några kanter eller hinder att ta sig över. Platsen är helt anpassad för människor med funktionsnedsättningar. Barnet aktiverar en sensor med handen. Då börjar vattnet spruta och är igång ett kort intervall, därefter måste någon springa fram och aktivera igen.
Att vattnet måste sättas igång på nytt, minimerar vattenförbrukningen. Stefan Edberg, teknisk förvaltare på Kfast, berättar att vattnet på lekplatsen användas på ett ansvarsfullt sätt.
– I vattenleken går allt vatten ner i en fast tank. Vattnet återanvänds i sin tur av våra hyresgäster för att vattna trädgårdsrabatter eller blomsterbäddar, säger Stefan Edberg.
Kerstin Valling bor i närheten av vattenlekplatsen. Det är varmt ute och känns som rätt tillfälle att passa på och testa vattenleken, säger hon.
– Det är kul för oss som bor i lägenhet eftersom vi inte har egen trädgård och vattenspridare hemma. Jätteskönt att kunna komma hit och bada, berättar hon.
Ronja och Linn leker i vattnet varje dag. De säger att det är den bästa lekparken som de haft.
– När den öppnades så sprang vi hit direkt och började stänka med vatten, säger Linn.
Stefan Edberg från Kfast nämner att renoveringen av innergården börjades för ett år sedan.
– Vi vill att våra hyresgäster ska trivas i sin utemiljö. Vattenleken har cirka 60–70 besökare per dag, men det kan även vara fler, säger han.
Attraktionen är tidsstyrd och kommer att vara öppen under dagtid.