Biografbaren fick sin livlina: "Förväntat"

Biografbaren behåller tillståndet, om än tillfälligt. Detta sedan förvaltningsdomstolen godkänt restaurangens begäran om inhibition.

Biografbarens öde skjuts upp. Detta står klart sedan förvaltningsdomstolen beviljat restaurangens begäran om inhibition.

Biografbarens öde skjuts upp. Detta står klart sedan förvaltningsdomstolen beviljat restaurangens begäran om inhibition.

Foto: Anders Nilsson/Veronica Karlsson

Eskilstuna kommun2019-10-17 21:43

Under torsdagen, en vecka efter Miljönämnden meddelat att Biografbarens serveringstillstånd skulle dras in, godkändes restaurangens begäran om inhibition. Detta sedan Biografbaren överklagat besluten till förvaltningsrätten.

– Det känns förväntat och bra, såklart. Vi överklagade för att vi inte höll med om beslutet och där har inget förändrats, säger Patrik Kolar, en av tre delägare, som mottog beslutet mitt i förberedelserna inför kvällens föreställning.

Med ett femtiotal bokningar i kalendern är det goda – och nödvändiga – nyheter för det av många uppskattade etablissemanget och driftbolaget Restaurangtrion i Eskilstuna AB som stått vid rodret sedan juni 2014. 

– Vi har fått massivt stöd de senaste dagarna. Framförallt från våra gäster men även artister som brukar uppträda hos oss, politiker, poliser och faktiskt även våra andra krögare och konkurrenter här i stan som tagit kontakt och uttryckt sin sympati. Det känns som ett kvitto på att de uppskattar år verksamhet, säger Patrik Kolar.

Beskedet om inhibition innebär att beslutet skjuts upp och Biografbaren får behålla sitt serveringstillstånd i väntan på att förvaltningsrätten tar ställning. Redan under torsdagskvällen välkomnade man komikern Messiah Hallberg till Eskilstuna. 

– Vi har fullsatt ikväll och två fullsatta magiföreställningar med Carl Tillenius i helgen, och dessutom ytterligare två konserter i morgon.

Patrik Kolar, en av delägarna bakom Biografbaren, tycker att beslutet var väntat.
Patrik Kolar, en av delägarna bakom Biografbaren, tycker att beslutet var väntat.
Karta: Biografbaren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!