Bloggande familjer med lådcyklar ska få fler att cykla i Eskilstuna

Eskilstunaborna gillar att cykla, i alla fall om man ska se till gensvaret Eskilstuna kommun fick när de lanserade sin senaste cykelkampanj.

11 april 2019 07:15

Ställ bilen åt sidan i tre månader och låna en en elassisterad lådcykel av oss. Så löd erbjudandet som Eskilstuna kommun la ut på sin hemsida i tisdags, dagen efter delades erbjudandet på kommunens Facebooksida och intresset exploderade. På torsdagsförmiddagen valde kommunen att stänga för anmälningar. Över 60 anmälningar hade då kommit in.

– Jag trodde att det skulle vara stort intresse, men inte så stort. Det är jättekul, säger Sabina Dernelid som är projektsamordnare hos Mobilitetsgruppen på Eskilstuna kommun.

Målet med satsningen är att öka intresset för cykling i länet och kraven för att bli en av de som får låna en lådcykel är bland annat att den som söker äger minst en bil som kan ersättas av resor med lådcykeln, att den sökande har barn som kan skjutsas i lådcykeln och att cykeln ersätter bilen minst tre gånger i veckan för att åka till jobb eller skola och hämta barn på förskola eller skola.

– Det är många som skriver att de funderat på att göra sig av med bilen, vilket är kul, säger Sabina Dernelid.

Den ska sökande ska även blogga om sina upplevelser minst en gång i veckan.

– Det ska bli intressant att se hur de som vanligtvis tar bilen upplever det här, säger Sabina Dernelid.

Projektet är uppdelat i två perioder, maj-juli och augusti-oktober, med tre personer under varje period.

Bakom satsningen står Cykelsamverkan Sörmland och Energikontoret Mälardalen, Eskilstuna kommun är en samarbetspartner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Gagnert Dalgren