Boende: "Utan Linnéa händer ingenting"

‒De flesta som bor här är rätt risiga, och sitter mest i sina rullstolar eller inne på sina rum. Det är Linnéa som ordnar att de över huvud taget kommer ut en stund, och det är hon som piggar upp oss. Att de planerar att spara bort henne är bedrövligt, en katastrof.

21 november 2017 21:00

Det säger en av de boende på Marielunds äldreboende, som fått vetskap om att aktivitetsansvariga Linnéa Johnsson måste sluta.

‒Linnéa betyder fantastiskt mycket för oss allihop, men allra mest för dem som bara sitter på sina rum och stirrar på väggarna. Om hon försvinner får vi sitta så allihop. Utan henne händer ingenting. Övriga personalen är också fantastisk, men de hinner ju inte hålla på och aktivera oss. Det är så många här som behöver väldigt mycket hjälp i dag. Vi lever för länge, vi gamla.

Personen beklagar att det är få äldreboenden i Eskilstuna som alls har någon aktivitets- och terapiansvarig kvar. Det finns mycket annat än äldreomsorg kommunen kunde spara in på.

‒Fristadstorget är en nagel i ögat på många av oss äldre, en stenöken med en pinne i. Det har kostat så mycket, men kommer till glädje bara för delar av invånarna. Vi gamla har ingen nytta av det. Går vi dit trillar vi i rullatordammen, och vår samlingspunkt korvkiosken rev de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anne-Lie Andersson