Köpcentret Cityhuset fortsätter fylla sina lokaler. För en kort tid sedan presenterades Bastard Burgers som ny hyresgäst. Nu är det klart att även Sushi Yama öppnar en ny restaurang i stan och beräknas slå upp dörrarna i oktober.

– Vi trivs i Eskilstuna som stad och ser att den har en stor potential, säger Danny Barsoum, marknadschef på Sushi Yama.

Kommer ni att ha två restauranger i Eskilstuna?
Artikelbild

| Sushi Yama har redan en restaurang i Eskilstuna, till hösten har de två.

– Ja, vi behåller den andra också. Nu har vi hittat en bra lokal i ett bra läge och här kan vi ha den uteservering som vi saknat vid vår andra restaurang inne i 21:an.

Den nya restaurangen, kommer den vara lika stor som er andra?

– Den blir hyfsat mycket större, vi kommer ha över 90 sittplatser, dubbelt så många som i 21:an. Sen har vi även uteserveringen, storleken på den beror på vad vi får tillstånd för.

Var i Cityhuset kommer restaurangen vara placerad?
Artikelbild

| På kort tid har Cityhuset presenterat två nya restauranger i sitt köpcenter. Först var det Bastard Burgers och nu Sushi Yama.

– Den kommer ligga utmed Kungsgatan, med stora fönster ut mot gatan. När vi bestämde oss för just den här lokalen var det outhyrt både till höger och vänster om oss. Just nu slår fastighetsägarna ner väggar för att utöka ytan från den tidigare hyresgästen. Vi kommer att ha en egen entré till restaurangen, dels för uteserveringen och dels för att kunna bestämma våra egna öppettider.

Hur långt har ni kommit med restaurangen?

– Fastighetsägarna håller på och bygger om lokalerna för vårt ändamål. När de är klara behöver vi cirka sex veckor på oss för att inreda restaurangen, det här blir spännande, avslutar Danny Barsoum.