I ett regnigt Strängnäs flockades människor till torget under lördagen när den årliga julmarknaden sattes igång. Redan innan öppning stod det folk och väntade. Flera återförsäljare var tillbaka och stämningen var på topp trots det dåliga vädret. Frida Andersson och Fredrik Gustavsson från Strängnäs strosade runt på marknaden med sina två barn och hade redan lyckats fånga in den finaste granen. 

– Det är bra stämning här. Vi ville hitta en julgran först och främst och det har vi hittat. Den sitter nu på bilen och väntar på att bli hemkörd, berättar Frida Andersson. 

På marknaden befann sig också tomten tillsammans med pressansvarig för julkalendern i Strängnäs Maria Von Beetzen som gemensamt gick runt och pratade med besökarna. 

Artikelbild

| Björn Farmgren och Linda Eriksson från Österunda.

– Det är Pernilla Eklund, verksamhetsansvarig på Mitt Strängnäs som ligger bakom julmarknaden. Det här är ett sätt för att få en större gemenskap i samhället därför har vi många lokala föreningar och försäljare, berättar Maria Von Beetzen.

Torget var fullt med försäljare som bland annat sålde granris, julmat och glögg. Längst ner i hörnet på en av gatorna stod Linda Eriksson och Björn Farmgren från Österunda som hade hemgjorda produkter från deras torp.

– Vi har varit här i fem år och vissa saker börjar vi med tidigt och vissa med sent. Till exempel bakar jag under veckodagarna just för julmarknaden och det som är inlagt fixar vi på hösten när det är skörd, säger Linda Eriksson.