De ska sälja Parken Zoo

Nu är det klart vilka som ska ha ansvaret för försäljningen av Parken Zoo. Upphandlingen är avslutad och ett anbud är färdigt.

23 juni 2015 04:30

Eskilstuna Kommunföretag AB vill avyttra Parken Zoo och under våren har upphandlingen av uppdraget som mäklare/konsult, kopplat till försäljningen, pågått. Nu är det klart vilka som får uppdraget. Det blir revisorfirman KPMG AB.

– Det är många som har varit inne på den offentliga databasen och begärt ut handlingarna för upphandlingen men vi har bara fått in en offert, säger Anders Andersson, koncerncontroller på Eskilstuna Kommunföretag AB, som inte vill kommentera att de bara fått in ett anbud.

Eskilstuna Kommunföretag AB har tidigare sagt att de vill sälja Parken Zoo så snabbt det bara går. Det gäller djurparken, tivolit, badet och campingen men marken vill de behålla.

KPMG AB:s tjänster beräknas kosta 3,4 miljoner kronor och på torsdag väntas styrelsen i Eskilstuna Kommunföretag AB klubba igenom anbudet. Därefter kommer det att skrivas ett avtal med KPMG AB och Anders Andersson hoppas att de ska kunna träffa innan sommaren för att göra en försäljningsplan.

– Tiden går fort men vi hoppas klart för oss hur försäljningen ska gå till så snart som möjligt, säger Anders Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Svansbo