Det är glest befolkat i restaurang Pitchers bås på onsdagskvällen. Utbrottet av covid-19 har resulterat i kraftiga intäktstapp för flera branscher – i synnerhet för hotell och restauranger.

– Servicen är utmärkt och maten likaså, berömmer arbetskamraterna Rickard Faivre och Kristina Wellin som just avslutat sin middag på Pitchers.

De tycker att det känns extra viktigt att stötta lokala restauranger i dessa tider och känner ingen personlig oro över att gå ut och äta.

Artikelbild

| Taco bar vid Fristadstorget hade flera kvällsgäster på onsdagen.

– Det här borde vara ett av de virussäkraste platserna att befinna sig på, säger Kristina Wellin.

Hon äter middag ute två gånger i månaden och coronasmittan har inte fått henne att dra ner på restaurangbesöken.

Marcus Stapel, på Papas Tapas, bär snabbt ut ett par varmrätter innan han återvänder till bardelen för småprat med ett par stamgäster.

– Coronaviruset innebär en väldigt dålig tajming för oss, men så här ser det tyvärr ut i hela Sverige just nu. Vi har dragit ner på personal och försöker hålla öppet som vanligt. Det är bara att bita ihop och klara av det här med, säger han.

Artikelbild

| Arbetskamraterna Rickard Faivre och Kristina Wellin åt middag på Pitchers och passade på att berömma servitrisen Alva Haugdahl för utmärkt service.

Gästerna Mikael Blomkvist och Erkki Tarasoff sitter i baren och sippar på varsin öl respektive kaffe. De verkar obekymrade över corona och tycker att fler människor borde gå på restaurang i tider som dessa.

– Det dör en människa i trafiken varje dag i Sverige. Allt stannar inte upp för det och jag tycker att den här så kallade krisen hanteras på ett sätt som saknar proportioner, säger Mikael Blomkvist.

Han går ut på krogen lika regelbundet som tidigare, men har märkt av att det blivit glesare med gäster de senaste veckorna.

– Jag tror inte det är någon fara för hälsan. Man behöver ju inte slicka på varandra bara för att man går ut, säger han.

Quiz-kväll på Royal oak drar alltid publik – även i coronatider.

– Visst, vi har lite färre gäster än vanligt men det rullar på. Många stammisar kommer hit på onsdagar – och i kväll är inget undantag, säger bartendern Tom Gesner.

När tidningen besöker puben har flera av kvällens tävlande redan bänkat sig.

– Ett quiz på Royal oak missar vi inte i första taget, säger Peter Johansson och Fredrik Åkerstedt som väntar in två lagkamrater.

Deras lag leder quiz-ligan halvvägs in i säsongen och något virus ska inte ändra på det.

– Vi siktar på att försvara titeln ännu en gång, säger Fredrik Åkerstedt.