Den försvunna kvinnan hittad död

För drygt en vecka sedan försvann en kvinna i 70-årsåldern i Kjulatrakten. Under söndagen påträffades kvinnan död i terrängen norr om Kjula.

Hemvärnet sattes in i sökinsatsen på måndagen.

Hemvärnet sattes in i sökinsatsen på måndagen.

Foto: Pontus Stenberg

Kjula2019-11-10 14:45

Kvinnan har varit efterlyst sedan söndagen den 3 november då hon försvann. En stor sökinsats sattes in under veckan som gått, men utan framgång.

Vid lunchtid under söndagen hittades en kropp i terrängen norr om Kjula efter att en privatperson kontaktat polisen. Räddningstjänst och polis har arbetat på platsen under eftermiddagen.

– Det visade sig vara den försvunna kvinnan som hittats avliden. Det finns ingen misstanke om brott. Anhöriga har underrättats, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i region öst.

Det var anhöriga som först upptäckte att kvinnan var försvunnen då hon inte var hemma i sin bostad. Den sista kontakten med henne hade de under lördagen förra helgen.

Försvinnandet ledde till en omfattande insats. Under tisdagen samlades frivilligorganisationen Missing people vid Kungsvallens IP för att söka i Kjula med omnejd. Vidare har en polishelikopter med värmekamera använts. 

En stor styrka från hemvärnet har också deltagit i sökandet med 43 soldater, hjulgående- och bandgående fordon, motorcyklar samt hundförare. Polisen har också använt drönare för att lokalisera kvinnan och allmänheten har via olika medier uppmanats att hjälpa till. 

På måndagseftermiddagen trappades dock sökandet ner, då polisen ansåg sig ha sökt av hela det område där man bedömt att kvinnan kunde vara.

Nyheten om att kvinnan hittats under söndagen ledde till att många ville visa och ge stöd till de anhöriga på sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!