Eskilstunabröderna genomlevde Pabuk: "Rejält regnoväder"

Den tropiska stormen Pabuk nedgraderades till ett tropiskt lågtryck men ställde ändå till mycket problem i södra Thailand när den drog in. Det berättar Martin Sundqvist från Eskilstuna, som tillsammans med sin bror Daniel befinner sig på ön Koh Samui.

– Vågorna slog långt in på land, långt förbi stranden, säger Martin Sundqvist.

5 januari 2019 10:38

Eskilstuna-Kuriren berättade på fredagen om bröderna, som inte kunde flyga hem som planerat på grund av Pabuk utan tvingades vänta in ovädret på ett lägenhetshotell.

Och ett oväder blev det. Det berättar Martin Sundqvist på lördagsförmiddagen svensk tid.

– Det blåste en hel del när vi vaknade och sedan kom ett rejält regnoväder under någon timme. Då blåste det ännu mer. Dessutom var vågorna väldigt höga. De slog långt in på land, långt förbi stranden, säger han.

När ovädret bedarrat gav sig bröderna av på moped till flygplatsen för att se hur läget var där. Längs vägen möttes de av kraftiga översvämningar, hängande elledningar och bråte av olika slag.

– Det var knappt så att det gick att ta sig fram på vägarna, berättar Martin Sundqvist.

När de kom fram till flygplatsen möttes de av mera kaos, men av en annan typ.

– Det var fullproppat med människor som stod på stand by för att ta sig från ön (Koh Samui). Många var upprörda över att de troligtvis kommer att få vänta från tidig morgon till sen kväll innan de får lämna ön.

Även brödernas flyg var sent.

– Vi har ett flyg härifrån 21.15 lokal tid, men det är redan försenat till 01, säger Martin Sundqvist.

Under natten lokal tid kom de i alla fall i väg till Bangkok, och som planen ser ut reser bröderna hem till Sverige under måndagen.

Pabuk

Pabuk är den första tropiska stormen som drabbat södra Thailand när det inte är monsunperiod på omkring 30 år. Över 28 000 människor har evakuerats från sina hem de senaste dagarna. Myndigheterna varnar fortsatt för kraftiga regn och översvämningar i nio regioner.

Källa: TT

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg

Ämnen du kan följa