Fängelse för rånförsök mot Ica Maxi i Skiftinge

I mitten av augusti slog en beväpnad och maskerad rånare till mot Ica Maxi i Skiftinge. Rånförsöket misslyckades och nu döms mannen, en Eskilstunabo i 20-årsåldern, till fängelse i 15 månader.

16 september 2019 14:42

Strax före stängning fredagen den 16 augusti gick överfallslarmet inne på Ica Maxi. När en av butikens anställda kom ut ur postrummet i anslutning till spelbutiken möttes han av en maskerad rånare med en pistol riktad mot honom.

Mannen ville ha pengar, något som den anställde förklarade att han inte kunde ge honom. Mannen begärde då att få det dyraste paketet i postrummet. Den anställde konstaterade då att han inte visste något om innehållet eller värdet på paketen. Han erbjöd sig i stället att ringa en kollega och be om hjälp, vilket mannen godkände. Kollegan larmade polisen och begav sig sedan, tillsammans med ytterligare två kollegor, till postrummet.

En polispatrull befann sig alldeles i närheten och var framme vid butiken bara ett par minuter efter att larmet inkom. När poliserna kom in i butiken med dragna vapen släppte den överrumplade rånaren genast pistolen och sträckte armarna i luften. Mannen, en Eskilstunabo i 20-årsåldern, har i förhör erkänt rånförsöket och förklarat att han behövde pengar för att betala av skulder.

Det pistolliknande föremålet visade sig senare vara en soft air-gun.

Mannen dömdes så sent som i maj till två års fängelse för rån och ringa narkotikabrott.

Fängelsedomen överklagades och mannen har varit på fri fot i väntan på nytt domslut. Mannen döms nu till 15 månaders fängelse för rånet mot Ica Maxi.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Uggla