Det var på förmiddagen den 3 september 2018 som olyckan ägde rum. En bilist gjorde en omkörning, fick möte med en motorcyklist som kom körande i den mötande körbanan och det blev en våldsam kollision. Motorcyklisten, en kvinna i 70-årsåldern, ådrog sig mycket svåra skador och bilisten ska sedan enligt åklagaren ha smitit från olycksplatsen utan att stanna för att hjälpa den skadade eller för att vidta anda åtgärder.

Bilisten, hemmahörande i Eskilstuna, åtalades vid Eskilstuna tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada grovt brott och smitning från trafikolycksplats – och nu har tingsrätten gått på åklagarens linje och fällt honom för de brott han åtalades för. Han döms till fyra månaders fängelse.

Tingsrätten är enig i domen och tar bland annat fasta på det som två vittnen har berättat. De befann sig i den bil som den nu dömde bilföraren körde om. Båda vittnena såg motorcyklisten komma i det mötande körfältet och insåg att en kollision skulle bli oundviklig.

Från domen: ”... hon såg därefter i ögonvrån hur en bil körde upp bredvid dem i motsatta körfältet och så sa det bara pang. Hon tog upp händerna för ansiktet då hon förberedde sig på smällen. Hon tittade sedan bakåt i hopp om att motorcykeln skulle fortsatta köra, men det gjorde den inte.”

Den skadade kvinnan har berättat om sina svåra skador, sagt att hon nu rädd för bilar och har svårt att lita på bilister.