Flera bränder i Kjula senaste veckan – polisen misstänker inget samband

Det har brunnit i Kjula vid flera olika tillfällen den sista tiden. Det är både bilar, ett ödehus och en soffa inne i skolan som har brunnit. Men polisen är ännu inte säker på om det kan finnas ett samband.

25 februari 2019 07:56

Eskilstuna-Kuriren har vid flera tillfällen den senaste veckan rapporterat om skadegörelse och bränder i området i och runt Kjula.

Tidigt på lördagsmorgonen den gångna helgen brann två bilar och ett dygn senare brann en tom fastighet vid Kjulamon.

– En teknisk undersökning ska göras av huset men vi kan inte just nu se någon koppling till bilbranden. Mer att det handlar om samma tid på morgonen, säger Lennart Vestergren hos polisen i Eskilstuna.

Vid 05-tiden på lördagsmorgonen stod tinbrottslarmet till Kjula skola. Väktare som kom dit fann en krossad ruta och upptäckte att det brann i en soffa därinne. Väktaren lyckades dra ut den brinnande soffan utanför huset.

Lennart Vestergren konstaterar att det är flera händelser med bränder på kort tid i Kjula. Men något samband misstänker man alltså inte just nu och polisen har heller inte tänkt starta någon speciell kommission för bränderna i Kjula för närvarande, säger han.

Också natten mot måndagen ska det ha brunnit i en parkerad bil i Kjula, enligt en rapport från polisen.

Klockan 02.04 ska bilen ha brunnit som stod parkerad på länsväg 899. Från rapporten: " På grund av kraftiga skador på bilen har den ännu inte identifierats varför målsägaren får anmäla branden själv. Initialt misstänks att branden är anlagd och då rör det sig om skadegörelse."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg