Föräldrar misstänks ha misshandlat dotter

Föräldrarna upptäckte att dottern tänkte gå på bio. Det slutade med ett brutet näsben och hjärnskakning. Nu utreds föräldrarna.

Lars Franzell, chef för enheten för grova brott hos polisen i Eskilstuna är upprörd över hur många flickor och kvinnor behandlas. Just nu utreder polisen ett hedersbrott som rör en 14-årig flicka.

Lars Franzell, chef för enheten för grova brott hos polisen i Eskilstuna är upprörd över hur många flickor och kvinnor behandlas. Just nu utreder polisen ett hedersbrott som rör en 14-årig flicka.

Foto: Joakim Serrander

Eskilstuna kommun2019-11-12 19:35

– Flickan skulle gå på bio med en kompis. Det slutade med hugg, slag, näsbensbrott och hjärnskakning, säger Lars Franzell, chef på polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna.

Händelsen som nu håller på att nystats upp av polisen ägde rum för drygt en vecka sedan. Enligt Lars Franzell handlar det om ett typiskt hedersbrott och han är mycket upprörd över hur han menar att många flickor och kvinnor har det.

Han berättar att den 14-åriga flickan hade planerat att gå på bio tillsammans med en pojke. Men hennes föräldrar ska ha upptäckt planerna och satt stopp för biobesöket. Flickan ska ha blivit så allvarligt misshandlad att hennes näsa bröts och att hon också fick hjärnskakning och fick föras till sjukhus för vård.

Enligt Franzell ska det ha handlat om både fysiskt och psykiskt våld. Tillhyggen ska ha använts.

Han berättar att flickan fått hjälp av socialtjänsten och det var också därifrån anmälan kom till polisen.

–  Flickan har haft ett helvete i två års tid. Vi håller på att samla ihop bevisning nu. Det handlar om flera fall av misshandel.

Lars Franzell är en erfaren polis. Ofta är han förtegen. Men ibland påverkas han djupt av de utredningar som hamnar på polisens bord.

– Jag vill påvisa hur vissa kvinnor och flickor har det. Det är många som lever så kontrollerat och som far illa, säger han.

Flickans föräldrar har nekat till brott och har släppts efter förhör, men misstankarna mot dem kvarstår.

Flickan?

–  Hon bor inte hemma. Hon har fått hjälp, säger Lars Franzell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!