Under torsdagsförmiddagen seglade snöflingorna sakta ner från himlen och lade sig i ett tunt vitt lager över Eskilstunas gator. Bland Eskilstunaborna rådde delade meningar om huruvida snön var ett välkommet tillskott till stadsbilden eller ej. 

– Den kommer alldeles för tidigt, konstaterar Markko Laine som var mindre nöjd med väderleken. Han fick dock snabbt mothugg av Natasha Braun.

– Jag tycker att det är jättehärligt. Det blir ljusare och är fint, säger hon.

Artikelbild

| Under torsdagsförmiddagen föll årets första snö över Eskilstuna. Till helgen kan det bli ännu mer snö om det vill sig väl – eller illa beroende på var man står i frågan.

Under helgen fortsätter nederbörden att röra sig in över Eskilstuna och övriga Sörmland. Enligt SMHI handlar det dock sannolikt om regn.

– Som prognosen ser ut nu rör sig Sörmland i gränsskiktet. Det kan bli blötsnö, kanske även lite snö, men mestadels regn. Lufttemperaturerna är fortfarande strax över nollan och vi har inte den där riktiga kylan som gör att det håller sig i snöform, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Efter helgen ökar dock chansen för snö rejält, och då främst i Strängnäs- och Eskilstunatrakten.

– Det ser ut att gå ner de där extra graderna som krävs för att regnet ska övergå i snö. Framförallt under måndagen är det stor sannolikhet för snö. Det är i de nordvästra och norra delarna som sannolikheten är störst. 

Temperaturerna de senaste dagarna har legat något under de normala för årstiden. En vanlig novemberdag ligger temperaturen, enligt Linus Karlsson, på omkring fem grader. De senaste dagarna har temperaturen rört sig ner mot 2–3 minusgrader.