Fredrik Lindström riskerar tio års fängelse efter att ha hjälpt vanliga "Svenssons" att bli rika.
Låter det uppdiktat? Det är det.
Med annonsen, i form av en "intervju" med huvudpersonen själv, sållar sig Fredrik Lindström till en växande skara kända personer som fått sina namn utnyttjade i investeringsbedrägerier där bluffreklam med löften om sagolika klipp genom investeringar i kryptovalutor används för att locka människor i fällan.
Bland de som agerat ofrivilliga dragplåster åt bedragarna finns tv-personligheten Filip Hammar, författaren Camilla Läckberg och statsminister Stefan Löfven.
Den som klickar sig vidare får i regel uppge telefonnummer och mejladress och blir därefter uppringd av en entusiastisk säljare som vill hjälpa just dig att tjäna pengar. Ett otyg för den som får sitt namn utnyttjat – en tillvaro slagen i spillror för många drabbade.
– Det dyker upp nya sätt hela tiden. De är väldigt påhittiga, bedragarna, säger Ann-Helen Lindeborg vid Sörmlandspolisens bedrägeribrottsgrupp.
– Just kändisbedrägerier är väldigt ovanliga i Sörmland. Här har vi andra vanligt förekommande bedrägerier som oftast riktar in sig på äldre. Det är i princip samma sak, med skillnaden att man inte använder sig av en kändis som "vitsordar" hur bra det funkar.
I mars avslöjade DN ett företag i Kiev som ligger bakom bedrägerier mot mängder av svenskar. Bland de drabbade som framträdde fanns en kvinna i Vingåker som förlorat hundratusentals kronor. Eskilstuna-Kuriren kunde senare berätta om Ingalill som lurades på 400 000 kronor på samma sätt.
Men enligt Ann-Helen Lindeborg är det verkliga antalet drabbade sörmlänningar betydligt större än så.
– Det handlar om tiotals drabbade och det är stora belopp i rullning. Hundratusentals kronor, emellanåt miljoner. Folk belånar sina hus. Det är en väldig tragik i det här.
Investeringsbedrägerierna har pågått i ett par års tid och har eskalerat ordentligt det senaste halvåret, säger Ann-Helen Lindeborg. Efter den mediala uppmärksamheten har dock anmälningarna blivit färre. Samtidigt har det rapporterats om så kallade coronabedrägerier där människor kontaktats av personer som uppgett sig vara från Folkhälsomyndigheten.
– Såvitt jag vet har vi ett 15-tal fullbordade ärenden i landet. I Sörmland har vi dock varit förskonade – än så länge.
Tidningen söker Fredrik Lindström för en kommentar.