Gasverksbron försenas med en vecka

Renoveringen av Gasverksbron drar ut lite grand på tiden. Istället för att öppnas denna vecka släpps trafiken på under nästa.

Även om Gasverksbron varit en enda stor byggarbetsplats i flera månader  så har den varit öppen för både fotgängare och cyklister hela tiden.

Även om Gasverksbron varit en enda stor byggarbetsplats i flera månader så har den varit öppen för både fotgängare och cyklister hela tiden.

Foto: Torsten Braf

Eskilstuna kommun2019-10-01 18:05

För alla som hoppats att även projektet med Gasverksbron skulle bli klar lite tidigare än planerat kommer beskedet som lite smolk i bägaren. Både etapp 2 av Kungsgatan och arbetet med Drottningsgatan blev båda klara tidigare än beräknat.

Så blir det inte med Gasverksbron, men det är nästan alltid så med just broar, menar byggledaren:

– Det dyker nästan alltid upp lite småfix som måste rättas till när man skrapar bort först asfalten och sedan betongen som sitter vid själva övergångskonstruktionerna, eller själva fogarna om man så vill, säger byggledaren Jan Heldring på Stadsbyggnadskontoret i Eskilstuna.

– Sedan har vi aspekten med att ny betong måste torka så vi inte bygger in fukt i det nya. Samma princip som när du renoverar badrummet hemmavid.

Arbetet med Gasverksbron påbörjades 5 augusti och har hela tiden kunnat släppa över fotgängare och cyklister eftersom ett körfält för just dem hållits öppet hela tiden.

Inga incidenter har rapporterats om förare av motordrivna fordon. Det har gått smidigt, och det tror Jan Heldring beror på att man varit väldigt tydliga med skyltningen den här gången:

– Det tar nästan alltid en dag eller kanske två, innan alla är med på att bron faktiskt är avstängd, men det är vi vana vid. Jag tycker att det gått mycket bra.

Någon längre försening ska det inte behöva bli. Bron ska kunna öppnas fredagen 11 oktober. Och budgeten på 5,5 miljoner kronor ska inte behöva kalkyleras om.

–  Den ska vi kunna hålla. 

Renoveringen av Gasverksbron i Eskilstuna drar ut lite på tiden. Men bara med sju dagar.
Renoveringen av Gasverksbron i Eskilstuna drar ut lite på tiden. Men bara med sju dagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!