Glädjerus på skolavslutning: "Ska bli så skönt"

Rockband, konfettiregn och popmedley. Internationella engelska skolan avslutade våren i Stiga Sports Arena med stor show. Skogsängsskolan hade tur med vädret och kunde fira sin sommaravslutning ute på skolgården i solens glans.

13 juni 2019 13:42

Inte ett öga var torrt när Internationella engelska skolans nior tog sin examen. I ett fullsatt Stiga Sports Arena underhöll skolan med bullrig rockmusik och fina popmedleys. Flera av ungdomarna och lärarna på skolan höll känsloladdade tal. När skolans kör sjung sitt årliga popmedley jublade och stampade publiken fötter. Varje klass vart uppropade på scen för att motta sitt diplom. På sedvanligt vis rättade varje nioklassare till sin svans som hängde över den blåa studentmössan. Bnar Kurda var en av de ungdomar som idag gick sin sista dag på skolan.­

– Det känns jättekul och spännande. Nu ska jag ta lite bilder och sen gå vidare i livet, säger Bnar Kurda.

Mot en klarblå himmel höll Skogssängskolan sin sommaravslutning. Vänner och familj kom från hela Eskilstuna för att se när deras barn avtackades. Bland annat Vanilla Thelin i 6B har nu gått sitt sista år på skolan och hon är förväntansfull inför sommaren.

– Det känns jättebra. Till sommaren ska jag bara njuta - bada och vara med kompisar. Det ska bli så skönt.

Efter fina sommarvisor kom var och en av klasskullorna fram på scen för att tackas och kramas om av respektive lärare. Enligt väderprognosen skulle det regna på torsdagsförmiddagen och skolan hade planerat för en avtackning under tak. Men turen var med dem och festen kunde hållas i ett soligt dis vid Sommarängens skolgård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petter Sjernstedt