Hållbar drink tog honom till Amsterdam

Eskilstunasonen och bartendern Oscar Drigoris vann samtliga deltävlingar i den internationella drinktävlingen Bacardi Legacy. Med sin hållbara drink tog han sig ända till finalen i Amsterdam som avgjordes på tisdagen – där tog det tyvärr slut.

15 maj 2019 21:10

– Vi har inte riktigt fått veta vilken position vi fått än, men det är 43 länder här och jag fick inte en topp 8-placering. Det är klart det finns en besvikelse, men nu får man smälta det här och ändå tänka på att vi vann både i Norden och Sverige, säger han.

I tävlingen bedömdes tre olika delar av drinken: drinken i sig, däribland bland annat smak, en sex minuter lång presentation av den, samt marknadsföring. Han har tidigare berättat för Eskilstuna-Kuriren om sin drink "Save the Legacy" – en cocktail med hållbarhetstema.

– Jag använder mig mycket av saker som ofta tyvärr slängs, som slattar av rödvin och rester av äpplen, sade han då.

– På marknadsföringsdelen fick jag höga poäng har jag hört, men jag har inte fått reda på mer ännu. Det får jag veta inom några veckor, säger han.

Till vardags är han bartender i Stockholm på cocktailbaren Penny & Bill – och redan på fredag är han med och öppnar baren "A bar called Gemma".

– Det blir ett jättelitet ställe med 28 platser och tio drinkar där vi lägger allt fokus på det, berättar han.

Någon revansch i drinktävlingen blir det dock inte nästa år.

– Jag kommer vara domare då och nu blir jag ambassadör för Bacardi och ska hitta nya tävlande och försöka få dem att gå ännu längre nästa år. Det ska bli jättekul, jag är jättetaggad, avslutar han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Lindström