Butiken har just nu annonser ute om att de söker två butiksäljare på heltid till den nya kläd- och skobutiken. HassenKorrichi heter ägaren till Fashion Palace och han är väldigt glad när tidningen når honom.

– Ja, jag ska öppna den 2 maj, vad kul att ni har hört talas om det, säger han.

Men övriga frågor hänvisar han till Farid Karim, butiksansvarig.

Artikelbild

| Under vecka 15 förbättras luftkonditioneringen i lokalen. Därefter flyttar Fashion Palace in och räknar med att öppna 2 maj.

– Vi hyr lokalen där Polarn O. Pyret tidigare låg, i entrén till 21:an. Den har en yta på över 100 kvadratmeter plus ett lager våningen under på cirka 20 kvadratmeter, säger han.

Har ni börjat inreda lokalen?

– De jobbar nu med att ordna luftkonditioneringen, efter det kan vi installera oss. Vi planerar att hinna öppna till 2 maj, i värsta fall en vecka senare. Inredningen vet vi var vi ska köpa, men den behöver monteras så vi letar efter någon/några som kan göra det.

Vad kommer ni sälja i butiken?
Artikelbild

| – Det här är bästa läget i stan så det kommer gå bra, säger Farid Karim, butiksansvarig för Fashion Palace.

– Det blir cirka 80 procent skor och 20 procent märkeskläder. Vi ska även sälja kända parfymer, de tio högsta på bästsäljandelistan. Många drömmer om att äga märkesprodukter, nu kommer de ha råd att köpa det hos oss. Vi har inte som mål att gå med mycket vinst, det viktigaste är att täcka löner och hyra.

– Vi har också planer på att sälja elscootrar framöver, om någon månad kanske. När vi har tittat på priser i den branschen så ser vi att det finns möjligheter att sälja elscootrar för halva priset mot vad andra tar, hävdar Farid Karim.

Lokalkostnaderna i innerstan är dyra, kommer ni kunna sälja tillräckligt mycket ?

– Polarn O. Pyret betalade 30 000 i månaden, vi får halva priset för att det finns så många tomma lokaler i centrum. De vill ha in nya butiker och på så här sätt får de det.

– Vi har kommit överens med hyresvärden att de höjer hyran om det går bra för oss, går det illa är de villiga att sänka den. Det här är bästa läget i stan så det kommer gå bra, avslutar Farid Karim.

Fastigheten 21:an förvaltas av Newsec Assets Management AB. Under senaste åren har flera butiker lämnat köpcentret. Hit hör Bikbok, Polarn O. Pyret, Pressbyrån, Nilson shoes, Ecco, Din sko, Telenor och Café 21:an. Lämpligt nog finns det i dagsläget 21 butiker/restauranger i köpcentret 21:an. Men ett besök på deras hemsida ger dock ett annat besked då tre av de stängda butikerna finns kvar där. Tidningen har sökt ansvariga för fastigheten vid flera tillfällen. 21:ans centrumchef Lars-Åke Lundin skriver till slut i ett mejl att han varit upptagen och vill återkomma senare med information om köpcentrets framtida planer.