Den inbjudande doften av nyspunnen sockervadd och grillade hamburgare känns ett kvarter innan äldreboendet Tunagården uppenbarar sig. Entrén är smyckad med ballonger och på vändplanen mullrar det rart från fem välstämda V8:or. Det är feststämning och både boende och personal är uppklädda i kläder med snyggt snitt från tiden då det begav sig.

– Det känns helt fantastiskt att vi kan göra det här för pengarna som Stig Aggestad lämnande efter sig, säger Anneli Carlson som är enhetschef på Tunagården.

För knappt två år sedan avled Stig Aggestad i en ålder av 80 år, och testamenterade nästan två miljoner kronor till Tunagården där han bodde. Det är tack vare de pengarna som boende och personal sedan dess med jämna mellanrum kan förgylla tillvaron lite extra.

Artikelbild

Enhetschefen Anneli Carlsson och Penilla Hedberg hedrar minnet av Stig Aggestad och tänder ett ljus vid hans porträtt.

– I våras skickade vi ut en önskelista och bad at få in förslag på trevliga aktiviteter och det var många som ville att vi skulle fixa en femtiotalsfest, säger Anneli Carlson.

På tisdagskvällen var det alltså dags och programmet är inget man skojar bort i första taget.

– Vi bjuder på korv och hamburgare och för de vågade blir det cruising med amerikanare från Four Wheels, som ställer upp och kör, säger Anneli Carlsson.

Fatboy trio lirade klassiker från 50-talet och aktiva från Mälarbuggarna passade på att uppvisningsdansa i bästa rock’n roll-stil.

Artikelbild

Aktivitetssamordnaren Minna-Maria Lindroos ser till att Alvar Älvebjörk och Dagny Almér har det bra.

– Det här var festligt och väldigt gott, säger 94-åriga Dagny Almér och hugger in på sin hamburgare.

Hon har bott på Tunagården i tio år och hann träffa Stig Aggestad flera gånger.

Artikelbild

Nygrillade hamburgare gick åt som smör på femtiotalsfesten.

– Han ville alltid att vi skulle ha det bra och idag känns det bara roligt att man fortfarande får vara med, säger Dagny Almér.