Under måndagskvällen släpptes Miriam Bryant, Daniel Hallberg och Farah Abadi in i glasburen i Västerås för att inleda Musikhjälpen 2019.

Och även Eskilstuna fick vara med på ett hörn under premiärkvällen. 

Vid 23-tiden gjorde äventyraren Aron Anderson, Musikhjälpens engagemangsbesökare, sitt första besök runt om i Sverige. Då stannade han till på Fristadstorget i Eskilstuna där Kentkören uppträdde strax innan midnatt.  

Artikelbild

| Aron Anderson, Musikhjälpens engagemangsbesökare, inledde med att besöka Eskilstuna och Kentkören.

– Ärligt talat var det kallt och ett väldigt snöande, men otroligt roligt att vi lyckades samla 45 stycken från kören klockan 23.05 en måndagkväll i riktigt oväder. Det är det jag älskar mest med den här kören, den har så stort hjärta. Vi åkte från alla delar av Eskilstuna, Västerås, Julita och Strängnäs. Men trots kylan och den sena timmen var det väldigt roligt att genomföra det här tillsammans, säger körledaren Jennie Sparén.

Kören sjöng "Andromeda" tillsammans i direktsändning och utmanade även andra körer att samla in pengar till Musikhjälpen.

– SVT tog kontakt med mig eftersom de ville besöka Eskilstuna som var närmast från Västerås då det var deras första anhalt på "Arons resa". Det var jätteroligt att de uppmärksammade vårat engagemang, säger Jennie Sparén.

Temat för Musikhjälpen 2019 är "sex är inte ett vapen" och du kan skänka pengar till Kentkörens insamling här.