Hedlandetmordet: Mordmisstänkt kvinna fortsatt häktad

Den 43-åriga kvinna som misstänks för mord på en 50-årig man som försvann i Västmanland i början av december förra året, blir kvar i häktet ytterligare fyra veckor. Kvinnan gick på torsdagen med på förlängd tid efter att åklagaren hade begärt förlängning.

8 mars 2019 07:21

Lars Franzell på enheten för grova brott hos polisen i Eskilstuna kan med hänvisning till förundersökningssekretessen inte säga så mycket om fallet, men konstaterar att utredningen tar tid.

Det är ett komplicerat fall, många utredningsåtgärder och analyser ska göras.

– Vi jobbar vidare. Vi måste vara ytterst noggranna, säger han.

Har kvinnan gjort några medgivanden?

– Nej. Hon förnekar brott.

Har ni fler misstänkta i fallet?

– Nej vi har fortfarande bara en misstänkt.

Utredningen kring mordet i Hedlandet utanför Eskilstuna startade redan i början av december, i Västmanland.

Anhöriga till en 50-årig man i Hallstahammar kontaktade polisen och berättade att mannen var försvunnen. Polisen i Västmanland fattade av olika anledningar misstankar mot en 43-årig kvinna från Eskilstuna och hon anhölls och häktades strax efteråt, misstänkt för människorov av mannen.

En timme innan kvinnan häktades hittade polisen, efter larm från en privatperson, en utbrunnen bil i Hedlandet utanför Eskilstuna. I bilen fanns kvarlevorna efter en person. Polisen misstänkte tidigt att den döde i bilen var den försvunne 50-åringen, men analyser från den rättsmedicinska obduktionen tog tid. Slutligen kom svaret om att kvarlevorna i bilen tillhörde den försvunne 50-åringen.

Kvinnans advokat Maria Wilhelmsson betonade i en tidigare kommentar i Eskilstuna-Kuriren för fyra veckor sedan att 43-åringens medgivande att stanna kvar ytterligare tid i häktet, utan ny förhandling, inte skulle ses som något slags erkännande från 43-åringen.

– Hon har samma inställning som tidigare. Hon förnekar brott. Och jag är inte alls säker på att hon blir dömd för det här, sa Maria Wilhelmsson då.

Eskilstuna tingsrätt skriver i sitt beslut att åklagaren fortfarande har tillstånd att meddela kvinnan restriktioner och att åtal senast ska vara väckt i början av april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg

Ämnen du kan följa