Hotellgäster misstänks ha länsat Sundbyholms slott på föremål

De bokade tre sviter på en hotellsajt på internet, betalade 16 000 kronor, bodde två nätter Sundbyholms slott men försvann sedan utan att checka ut. När personalen kontrollerade sviterna hade tavlor, krokar, statyer och annat försvunnit.

9 november 2018 22:08

Det är polisen i Eskilstuna som nu har fått en ganska ovanlig stöldanmälan på sitt bord.

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som fyra män kom till Sundbyholms slott där de hade bokat tre sviter i en separat byggnad.

Männen anmodades att betala de 16 000 kronor som vistelsen skulle kosta, direkt.

Men det var först när de tog upp det tredje bankkortet som betalningen kunde göras - för alla tre sviterna. De första korten fungerade inte.

På torsdagsförmiddagen var det dags att lämna sviterna. När personalen inte hade sett till gästerna, bestämde man sig för att kontrollerna sviterna där gästerna hade bott. Inga gäster fanns kvar och nycklarna till alla sviter låg i samma rum. Men det var inte bara gäster som fattades. En hel del föremål hade också försvunnit.

– De hade tagit med sig fyra tavlor, en garderobskrok, ett nyckelskåp, två ljuslyktor, två par statyer, fem badrockar, en duschslang med munstycke och en bok, berättar polisen Benny Ljungkvist.

När personalen försökte ringa på de telefonnummer man fått, fick man inga svar och en polisanmälan har nu gjorts.

Polisen hoppas nu kunna spåra männen via det bankkort som har använts och/eller med hjälp av övervakningsfilmer från hotellet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingar Frostberg