Det var i mitten av oktober 2018 som en 29-årig man sköts och höggs till döds på Galléengatan på Östermalm i Eskilstuna.

Fyra män åtalades för att ha varit iblandade till olika delar och Eskilstuna tingsrätt dömde i slutet av september männen.

Artikelbild

| Svea hovrätt har meddelat dom när det gäller mordet på Galéengatan på Östermalm i Eskilstuna förra året. Ett livstidsstraff sänks till 18 års fängelse.

Strängaste straffet fick en 28-årig man som dömdes till fängelse på livstid för mord, narkotikabrott och grovt vapenbrott. Hans straff sänks nu till 18 års fängelse och han frias för grovt vapenbrott.

Den man som hunnit fylla 27 år under rättsprocessens gång, dömdes av tingsrätten till 18 års fängelse för mord. Också han överklagande till hovrätten, men återkallade sitt överklagande i slutet av förra året vilket gör att den 18 år långa fängelsedomen mot honom för mord, står fast.

En 37-åring dömdes till skyddstillsyn för skyddande av brottsling, grovt brott. Men han friades av tingsrätten för brottet medhjälp till mord som han också hade åtalats för. Den fjärde åtalade mannen, en 51-åring, dömdes till fängelse i ett år och sex månader för ringa narkotikabrott, brott mot knivlagen och vapenbrott. Dessa domar har inte påverkats av hovrättens dom som enbart gäller 28-åringen.

Under rättegången i Eskilstuna tingsrätt sa åklagare Immanuel Winbergh att 29-åringen hade utsatts för ett kraftigt övervåld.

29-åringens mamma berättade om sorgen, att de hade berövats en gemensam framtid.

– Vartenda hugg i ryggen, vartenda blykorn, det sitter i oss alla. Jag förstår inte hur vi ska komma upp ur det här bottenlösa hålet, sa hon.