Hydroscand öppnar filial i Eskilstuna

Hydroscand är i dag verksamma inom slang- och ledningskomponenter runt om i världen. Nu kommer de till Eskilstuna.

13 maj 2019 00:00

– Vi etablerar oss i Eskilstuna för staden har en stor marknad för oss, säger Pontus Nygren, vd på Hydroscand och fortsätter:

– Eskilstuna är en betydande stad med stor industriell produktion och med stora entreprenadarbeten.

När Hydroscand öppnar i Eskilstuna blir det företagets 69:e butik i Sverige. Att öppna en ny butik är dock bara det första steget för att stärka närvaron i Eskilstuna.

– Vi kommer introducera en tjänst där kunderna kan ringa oss så kommer vi till dem. Vi tillverkar slangen kunden behöver ha på plats, till exempel om en lastbil får stopp ute på en väg.

Den nya butiken öppnar på Nystrandsgatan, i samma byggnad där bland annat Röda Korset och Djurmagazinet huserar i dag.

– Lokalen har stått tom ett tag, nu renoverar vi upp den tillsammans med fastighetsägarna och ska vara klara i slutet av sommaren. Vi kommer nyanställa två personer och planerar att anställa två-tre personer till när verksamheten har kommit igång ordentligt i Eskilstuna.

Hydroscand vänder sig primärt till företag men även privatpersoner kommer kunna få hjälp.

– Vi producerar allt som har en ledning eller transporterar ett media i en anläggning. Den kan exempelvis vara hydraulolja, vatten, kemikalier eller livsmedel

Företaget är ett svenskt familjeföretag som grundades i en källarlokal för 50 år sedan och återfinns idag i över 20 länder. I Sverige har Hydroscand fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor under 2018.

– Eskilstuna är en spännande stad och vi ser det bara positivt med att öppna här, avslutar Pontus Nygren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm