I skyltfönstret till butiken på Kungsgatan sitter lappar om 30 procent rabatt på allt i butiken. Men det är bara början. Enligt uppgifter om dålig lönsamhet tvingas nu även Indiska att slå igen sin butik i Eskilstuna.

En anställd i butiken bekräftar uppgifterna om att butiken ska stängas och att det kommer att ske innan årsskiftet. I övrigt hänvisar personen vänligt vidare till huvudkontoret för mer uppgifter.

Utanför butiken träffar tidningen på en äldre kvinna som är trogen kund hos Indiska.

Artikelbild

| Utförsäljning hos Indiska har påbörjats. Slår igen efter 50 år i Eskilstuna.

– Det här är tragiskt. Butiksdöden i Eskilstuna märks av mer och mer. Jag har varit kund här så många år tillbaka att det  rent ut sagt känns sorgligt, säger kvinnan som vill vara anonym.

På Facebook finns flera inlägg om att Indiska ska stänga sin butik i Eskilstuna centrum.

"Idag besökte jag en av mina favoritbutiker (Indiska). Trodde att priserna berodde på rådande rea-vecka, men nej. Butiken upphör, efter 50 år. Jag blev ledsen och pratade lite med kassörskan. Hon blev alldeles tårögd och kunde knappt prata", skriver bland annat en trogen Indiska-kund.

Varför stänger ni butiken? 

– Butiken är olönsam sedan ett antal år tillbaka. Vi har en för hög hyra i förhållande till omsättningen och behöver därför stänga. Vi vet att vi har många kunder i Eskilstuna och en fantastiskt butikschef med team och hade därför gärna sett att vi hade kunnat vara kvar till en lägre hyra, säger Karin Lindahl, vd på Indiska.

Butiken har fem anställda som drabbas av stängningen.