Jägarnas uppmaning: Sök efter John Backman

Det finns fortfarande inga spår efter försvunne John Backman. Nu uppmanas jaktlagen i Sörmland hålla koll i samband med älgjakten. "Just den här helgen som kommer är den stora helgen för älgjägare i Sörmland", säger jaktvårdskonsulenten Claes Lindström.

Flertalet jaktlag uppmanas hålla utkik efter eventuella fynd från försvunne John Backman.

Flertalet jaktlag uppmanas hålla utkik efter eventuella fynd från försvunne John Backman.

Foto: TT

Eskilstuna kommun2019-10-15 15:04

Katrineholmsbon John Backman, 18, har varit försvunnen sedan en studentfest i Eskilstuna i onsdags.

Bortsett från en nedkopplad mobiltelefon vid 01-tiden finns det inga spår efter John och under de senaste dagarna har över 200 personer varit med i sökandet efter 18-åringen.

Nu har även flera lokala jaktlag i Sörmland uppmanat andra att hålla extra ögon öppna för att göra eventuella fynd i skogen på vägen mot Katrineholm. 

"Nu när vi är ute och jagar så håll ögonen öppna och om hunden tar en sväng som ni tycker är underlig så ta gärna en extra koll", skriver bland annat Jägareförbundet i Vingåker på Facebook.

Och uppmaningen uppskattas av Jägareförbundet i Sörmland.

– Det är inget som vi sagt till om från Jägareförbundet i Södermanland rent generellt, men det är bra att påminna folk om att hålla ett öga när man är ute på sitt pass och rör sig i skogen. Det blir ju lite mer rörelse än vanligt, säger jaktvårdskonsulenten Claes Lindström.

Jaktsäsongen inleddes den 14 oktober och en teori är att John Backman försökt ta sig hem gåendes från Eskilstuna till Katrineholm.

– Just den här helgen som kommer är den stora helgen för älgjägare i Sörmland, även om den inte är lika stor som i andra delar av Sverige, med mycket folk i rörelse ute i skogarna. Så det är väl bra om man håller ett extra öga, säger Claes Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!