Eskilstunabon Johanna Möller, 44, nekas att åka till havet, något som Aftonbladet rapporterade om först. Johanna Möller dömdes 2017 till livstids fängelse för mord- och mordförsök på sina föräldrar och är placerad på kvinnoanstalten i Ystad. 

I somras ansökte hon om permission för att få åka till havet. Något som nekades av kriminalvården eftersom det fanns risk för att hon inte skulle sköta sig. 

Kriminalvåden hänvisade i sitt beslut till en utredning av Johanna Möllers fängelsevistelse. I den har det framkommit att det bland annat fanns hög risk för fritagning, rymning eller annan typ av kriminalitet och våld. 

Johanna Möllers fängelsevistelse har varit långt i från fläckfri sedan hon kom till kvinnofängelset i Ystad. Bland annat kom det under 2018 fram uppgifter från medintagna att hon erbjudit en miljon kronor för att få någon av dem  att mörda hennes mamma. En polisanmälan och en utredning inleddes men i mars i år las utredningen ner eftersom uppgifterna inte gick att bevisa. Det har också rapporterats om hot, bråk och anmälningar under Johanna Möllers vistelse på kvinnofängelset.

Johanna Möller har överklagat kriminalvårdens beslut till förvaltningsrätten men fick i onsdags avslag. 

Det är inte första gången som kriminalvården nekar Möller. Tidigare har hon bland annat nekats besök av en ny vän, prövningstillstånd och "dna-kit" för att bedriva släktforskning.