Klockan var 19.31 på onsdagskvällen när kvinnan som är 55 år, hade stannat till vid gång- och cykelbron som förbinder de södra delarna av Eskilstuna med Fors kyrkopark. De båda väninnorna stod och pratade vid brofästet på södra sidan, när en man på cykel kom och stannade intill dem. De fick uppfattningen att han hade något fel med cykeln som han skulle fixa. Den 55-åriga kvinnan vände sig mot honom och tittade vad han gjorde. Innan hon visste ordet av hade mannen plötsligt slagit henne med en kraftig smäll i ansiktet. Därefter satte han sig på cykeln och cyklade över bron, i riktning mot tågstationen.

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp att hitta mannen.

Fredrik Hedlund hos Eskilstunapolisen är upprörd och konstaterar att mannen än så länge är okänd för polisen, men hoppas att någon ska veta vem han är och tipsa polisen.

– Han hade en väldigt speciell jacka på sig. Den hade svarta ärmar och var brun längs sidorna. Vi tror att den kan vara sydd av skinn och tyg, säger Fredrik Hedlund.

Fredrik Hedlund säger att misshandeln av kvinnan var helt oprovocerad och det gör honom väldigt arg.

– Detta är otroligt omanligt. Och fegt, säger han.

Han hoppas nu att någon i allmänheten vet vem mannen med den speciella jackan är, eller har gjort iakttagelser och kan tipsa polisen. Mannen ska vara mellan 25 och 30 år och vara mellan 175 och 180 centimeter lång.

Polisen har aktiverat ett speciellt telefonnummer för tips. Det är: 070­–307 59 30