Lidl vill öppna nya butiker – letar lokaler i Folkesta och Torshälla

Eskilstuna är en attraktiv stad för butikskedjan Lidl. Nya butiker kan slås upp direkt, bara den rätta platsen dyker upp.

29 april 2019 11:06

I Eskilstuna har Lidl två butiker, en i Råbergstorp och en i Eskilshem. De har under flera år sökt aktivt efter nya lokaler för att kunna utöka antalet butiker. Två platser har den tyska livsmedelsjätten sikte på, den ena platsen har de redan tackat nej till ett erbjudande om lokal.

– Vi har fått ett erbjudande att öppna butik i en lokal i Torshälla, säger Johan Vennerström, fastighetschef på Lidl, och fortsätter:

– Men lokalen passade inte för våra ändamål.

Lidl har som avsikt att öppna två till tre stycken nya butiker i Eskilstuna, om de bara hittar lokaler eller mark som är tillräckligt attraktiv.

– Vi har sneglat mot Folkesta en längre tid, där skulle vi verkligen kunna etablera en ny butik, konstaterar Johan Vennerström.

Frågan är inte om de ska öppna nya butiker. Frågan är när de ska slå upp dörrarna till en ny butik.

– Vi har ett bra samarbete med Eskilstuna kommun, de är tillmötesgående vad gäller att försöka hitta nya lägen, menar Johan Vennerström och avslutar:

– Hittar vi rätt läge så kan vi slå till redan i morgon, det kommer bli fler Lidl-butiker i Eskilstuna/Torshälla, om vi får bestämma.

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003. Inom ett år hade de öppnat två butiker i Eskilstuna. Idag har de vuxit till en dagligvarukedja med 184 butiker i Sverige. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. De har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg (norr om Stockholm) och under 2019 öppnar de sitt tredje centrallager i Örebro.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Holm