Moderaterna med Jari Puustinen i spetsen kräver nu en extern revision av hela projektet med det som skulle ge en ökad tillgänglighet vid Sigurdsristningen i Sundbyholm.

– Det kan finnas oegentligheter i flera fakturor som vi tittat på, säger Jari Puustinen, som inte vill spekulera i om det handlar om rent olagliga handlingar.

– Jag kan bara säga att det är flera fakturor som vi fått titta på som skapar nya frågor och som ytterst ställer frågan: Vad är det här?

Artikelbild

| "Vi vill ha svar på om allt verkligen gått helt rätt och riktigt till i fråga om byggandet vid Sigurdsristningen", kräver Jari Puustinen (M) i dag.

Jari Puustinen vill inte gå in på vilken slags fakturor det handlar om, men menar att det finns oklarheter både när det gäller själva byggandet av den ramp och den stentrappa som ingick i projektet från början, och när det gäller den senare rivningen av hela anläggningen.

– I kombination med att vi inte får in svar från dem som äger projektet tycker jag att det är oansvarigt av oss att bara lämna frågorna därhän.

– Det hela handlar om nästan sex miljoner kronor som bara försvunnit i ett stort svart hål. Pengar som skattebetalarna i Eskilstuna säkert hade velat se skulle gå till något annat.

Vad kostar en extern revision?

Artikelbild

| Sista ordet är inte yttrat om Sigurdsristningen i Sundbyholm.

– Ja jo, det kostar säkert en slant det också, men det borde vara en kostnad som är inom rimligheternas gränser.

Finns det skäl för majoriteten att vara självkritiska på någon punkt?

Artikelbild

| Om moderaterna i Eskilstuna får som de vill så får en extern revision kontrollera alla turer när Sigurdsristningen i Sundbyholm skulle göras tillgänglig.

– Självklart. Vi vill inte skylla i från oss alls. Det är vi inom politiken som är ytterst ansvariga. Men det är ju för att förhindra att liknande saker händer igen som jag vill se en extern revision.