Man anhållen misstänkt för mordförsök

En man i 20-årsåldern har gripits och sitter anhållen för det misstänkta mordförsöket utanför Strängnäs i fredags. "Han är anhållen på sannolika skäl", säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

En man i 20-årsåldern anhölls i natt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och olaga hot.

En man i 20-årsåldern anhölls i natt på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och olaga hot.

Foto: Arkivfoto

Eskilstuna kommun2019-10-19 10:54

Vid 18.30-tiden under fredagskvällen kallades polis till Mälarsjukhuset i Eskilstuna sedan en man i 20-årsåldern kommit in med allvarliga skador.

Mannen hade då fått skjuts dit av en person och lämnats av vid sjukhuset med svåra skador som tros ha uppkommit i bråk med en annan person och polisens uppfattning är att den personen på något vis hade beväpnat sig.

– Det är inga skottskador, men någon form av tillhygge har förmodligen använts, sade polisens presstalesperson Björn Öberg.

Senare kunde den skadade mannen peka ut en plats utomhus, i närheten av Strängnäs, och en brottsplatsundersökning inleddes. 

Och under natten mot lördag kunde en person i 20-årsåldern gripas och senare anhållas misstänkt för försök till mord och olaga hot.

Vad som ligger bakom bråket och mordförsöket är dock polisen förtegen om i nuläget. Inte heller hur gripandet skett eller var den gripne mannen är hemmahörande vill polisen svara på.

– Mannen anhölls vid klockan 03.40 i natt och han är anhållen på sannolika skäl. Några ytterligare detaljer kan jag inte ge i nuläget, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!