Man greps med stor summa pengar

Ett vittne tipsade polisen om att en man kastat ut något från sin bil. Vid närmare kontroll upptäcktes en större summa kontanter.

Jag kan säga att det rör sig om ett femsiffrigt belopp, inte långt ifrån sexsiffrigt, säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Jag kan säga att det rör sig om ett femsiffrigt belopp, inte långt ifrån sexsiffrigt, säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Eskilstuna kommun2019-12-02 14:55

Det var under lördagen som en man blev stoppad av en polispatrull på Gredbyvägen i Eskilstuna. Till en början var det bara en rutinkontroll men efter en stund tog ett vittne kontakt med poliserna och uppgav att mannen i den stoppade bilen slängt ut något innan han blev stoppad.

– Poliserna påträffar då narkotikaklassad medicin i tablettform. När patrullen utför en husrannsakan i mannens bil påträffas också en större summa pengar, säger Anders Wigholm på Eskilstunapolisen.

Exakt hur mycket pengar det rör sig om kan Anders Wigholm inte säga då det kan försvåra utredningen.

– Jag kan säga att det rör sig om ett femsiffrigt belopp, inte långt ifrån sexsiffrigt, säger han.

– Anledningen till att vi inte vill säga exakt är för att den här mannen kan ha fått pengarna av någon annan för att exempelvis köpa narkotika. Om vi skulle gå ut med exakt summa skulle han kunna snacka ihop sig med sina kompisar och försvåra utredningen.

På grund av kontanterna misstänks mannen för penningtvättsbrott. Detta då han misstänks ha skaffat pengarna genom kriminell verksamhet.

Mannen anhölls aldrig. Anders Wigholm tror dock inte att mannen kommer att försvinna.

– Eftersom vi har en så pass stor summa pengar i beslag så tror vi att han är ganska angelägen att inte försvinna, säger han.

Mannen, som är i 60-årsåldern och välkänd av polisen sedan tidigare, misstänks nu för ringa narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig körning och penningtvättsbrott.

Karta: Gredbyvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!