Misstänkta stortjuvar anhållna – togs i bil vid Mediamarkt i Eskilstuna

Två kvinnor sitter anhållna i Eskilstuna, misstänkta för flera stölder i både Eskilstuna och Västerås. De togs i en bil på Mediamarkts parkering vid Tuna park i söndags eftermiddag.

26 januari 2018 13:17

Det var strax före klockan 17 i söndags som personal på Mediamarkt slog larm. De två kvinnorna hade betett sig märkligt inne i butiken, och nu satt de i en bil på parkeringen och betedde sig lika märkligt.

– De satt i bilen och bröt upp tv-spelsförpackningar, berättar Anders Wigholm på polisen i Eskilstuna.

De båda kvinnorna, 50 och 25 år gamla, greps av polisen misstänkta för stöld. I bilen hittade polisen en hel del stöldgods, och inte bara från Mediamarkt.

– Vi tror att de kan ha varit runt en del, säger Anders Wigholm.

Det totala godsvärdet är inte helt klart, men det uppgår enligt Wigholm till åtskilliga tusenlappar.

Enligt polisen har kvinnorna genomfört stölderna med hjälp av preparerade väskor, och de misstänks även ha slagit till i Västerås.

– Det var den 26 september, på Erikslund. Och det var samma modus, preparerade väskor, berättar Anders Wigholm.

Efter gripandet kom de båda kvinnorna att anhållas av åklagare. En av dem uppges ha erkänt i förhör redan, den andra vill inte uttala sig utan en advokat närvarande. Något egentligt förhör med henne hade vid lunchtid på måndagen därför inte hållits än.

Anders Wigholm vet ännu inte om åklagaren kommer begära kvinnorna häktade, men tror att det med tanke på risk för återfall i brottslighet kan bli aktuellt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg

Ämnen du kan följa