Sju överfall och rån – på två dagar

Sju överfall och rån. De senaste två dagarna har unga i Eskilstuna blivit utsatta för flera brott. "Det här är ovanligt", säger Åsa Eriksson, polisen.

Polisen vill ha upplysningar från dig som varit på eller omkring Fristadstorget på onsdagen mellan klockan 16:30 och 18.

Polisen vill ha upplysningar från dig som varit på eller omkring Fristadstorget på onsdagen mellan klockan 16:30 och 18.

Foto: Henrik Holmberg

Eskilstuna kommun2019-11-21 14:18

Polisen utreder just nu fyra incidenter mellan ungdomar runt omkring Fristadstorget mellan klockan halv fem och sex på onsdagen. I vart fall två av händelserna är rubricerade som rån, men det finns två andra incidenter som kan ett samband med rånen, enligt Åsa Eriksson som utreder brotten.

– Man ska ha varit ute efter kläder eller elektronik. Om någon har sett ungdomar som sett ut att vara i någon form av bråk är vi intresserade av att höra vad man har sett, säger hon. 

Incidenterna kan också ha samband med två händelser på tisdagen, bland annat ett misstänkt rån på Nygatan på eftermiddagen. Även där är polisen intresserad av allmänhetens upplysningar.

Åsa Eriksson säger att det är många olika målsägande och att det i nuläget är svårt att ge en sammanfattande bild.

– Det här är ovanligt. Vi har mycket utredningsåtgärder kvar att göra innan vi kan säga hur respektive händelse ska bedömas. Vi jobbar på att se hur händelserna kan hänga ihop och vem eller vilka som kan vara gärningspersoner. 

Polisen utreder dessutom ett överfall och rånförsök mot en kvinna i 30-årsåldern vid halv tio-tiden på onsdagen. Kvinnan gick till fots i höjd med Pastahuset Parmasoni på Kungsgatan när hon oprovocerat blev slagen till marken av två gärningsmän.

– De har försökt ta hennes handväska. Kvinnan fick eventuellt en näsfraktur och ett blödande sår, säger Fredrik Hedlund som är förundersökningsledare.

Vid överfallet ska en ljus kombi eller minibuss ha kört förbi, men utan att stanna.

– Vi skulle vilja komma i kontakt med personen eller personerna i bilen, säger Fredrik Hedlund.

Har du sett någonting som kan ha med händelserna att göra? Ring polisens tipstelefon: 070 307 59 30. 

Fredrik Hedlund, förundersökningsledare.
Fredrik Hedlund, förundersökningsledare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!