Smakrundresor ska locka besökare till länet

Destination Eskilstuna lanserar samarbetskonceptet "The proud tasting tour" som ska erbjuda smakrundresor i Sörmland.

2 april 2019 09:37

– Vi har många stolta företagare i de gröna näringarna i Sörmland som säljer närproducerade och oftast ekologiska råvaror med en otroligt hög kvalité. Trenden visar att besökaren efterfrågar allt mer hållbara resor med tema smakupplevelser, vilken vi nu hoppas möta upp, säger Maria Ringström, destinationsstrateg på Destination Eskilstuna.

I den första smakrundresan går resan till Printz Bageri, Millert & Dahlén, Äleby Gård, Magda Säteri, Hornuddens Trädgård och Sundbyholms Kött och Fisk. Med på resan är även en guide som berättar om naturen och kulturen under resan genom Sörmland.

– Det känns riktigt bra att vi är i gång med den första smakrundresan och vi ser fram emot att medverka i fler. Samarbetskonceptet är ett bra sätt att erbjuda hållbara smakrundresor och attrahera matintresserade besökare till våra verksamheter, säger Karin Sjöstedt, Hornuddens Trädgård.

Initiativet började med att Destination Eskilstuna och Stolt Mat i Sörmland ville ta täten i att ta fram nya hållbara reseanledningar med den lokala matupplevelsen som tema, i stället för att turoperatörer utanför länet skulle ta marknadsandelar.

– Vi hoppas att vårt samarbete inspirerar andra mathantverkare i Sörmland att skapa fler smakrundresor. Det är enklare nu när vi har ett gemensamt samarbetskoncept och varumärke på plats och en sörmländsk turoperatör i Tuna Trafik, säger Bengt Jansson, samverkanskoordinator, Stolt Mat i Sörmland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joachim Sorbe

Ämnen du kan följa