Sparbanken Rekarne säljer Fastighetsbyrån i Eskilstuna och Strängnäs

Sparbanken Rekarne säljer Fastighetsbyrån i Eskilstuna och Strängnäs.

– Nu kan vi lägga mer energi på framtidens banklösningar, säger bankens ställföreträdande vd Timo Haavisto.

5 december 2018 16:32

Fastighetsbyrån är enligt egna uppgifter Sveriges största mäklarkedja sett till både omsättning och antalet affärer. Det ägs av Swedbank och de 270 kontor som finns i landet drivs av en eller flera franchisetagare. Sparbanken Rekarne tog över kontoren i Eskilstuna och Strängnäs 2014 respektive 2016.

Nu väljer man att sälja till Sanna Magnusson och Andreas Ersson som sedan tidigare driver Fastighetsbyrån i Södertälje, Nykvarn och Gnesta.

– Det var inte meningen att vi skulle driva dem särskilt mycket längre, säger Timo Haavisto på Sparbanken Rekarne.

– Fastighetsbyrån centralt ser helst att det är fysiska personer som är franchisetagare men vi fick ett undantag. Och sedan vi tog över i Eskilstuna och Strängnäs har utvecklingen varit god på båda orterna.

Han hoppas och tror att de nya ägarna kan utveckla verksamheten.

– De är mer lämpade än oss att driva Fastighetsbyrån så det blir en renodling av verksamheterna. Kunderna kommer inte att märka någon större skillnad och samarbetet med banken fortsätter som tidigare. Försäljningen innebär att vi kan lägga mer energi på att utveckla bankupplevelsen för våra kunder.

Banksektorn upplever förändringar som framför allt handlar om digitalisering.

– Kunderna använder tekniska lösningar allt mer vilket gör att trafiken till den fysiska banken minskar. Det tycker vi är trist, vi vill att människor ska komma till oss, säger Timo Haavisto.

För Sanna Magnusson och Andreas Ersson innebär förvärven att de kan täcka in en stor del av Mälardalsregionen.

– Den geografiska expansionen innebär också att vi kommer att växa organisatoriskt vilket gör att vi kan erbjuda helt nya karriärmöjligheter, och då inte bara som mäklare, säger de.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Skärlund