Det svenska företaget Icaniwill startades 2012 och har sedan dess haft en bra tillväxt inom innovationsrika textillösningar riktade mot sportmode och sportbranschen. På måndagen presenterade Stiga Sports det nya samarbetet och den första gemensamma klädkollektionen. Fyra produkter ingår i den nya klädsatsningen, en t-shirt, en damtopp, en hood och ett par shorts. T-shirtar och toppar finns i tre olika färgkombinationer.

Hur kommer det sig att ni gör den här satsningen på kläder?

– Inom bordtennisen har vi under lång tid brottats med konservativa kläder, väldigt traditionella kläder som varit anpassade för herrar. Nu vill vi introducera kläder som är tillverkade speciellt för kvinnor och inom bordtennisen, säger Felix Wirström, marknadschef på Stiga Sports.

Var kan man köpa kläderna?

– Vi saluför dem på vår hemsida och har skickat iväg ett parti till alla våra återförsäljare runt om i världen. Alla bordtennisspelare ska ha möjlighet att köpa dem, säger Felix Wirström och tillägger att det redan nu finns planer på att introducera fler klädesplagg som ska passa just elitspelare inom bordtennisen.

Gustaf Ollas, grundare av Icaniwill AB, är stolt över möjligheten att få arbeta med ett så väletablerat märke som Stiga.

– Att tillsammans fortsätta driva utvecklingen inom pingisen går helt i linje med hur vi vill arbeta, säger han.