Stigs gåva efter sin död – två miljoner till äldreboendet: "Otroligt"

En enkel man som inte unnade sig själv några utsvävningar, men samtidigt en givmild person med ett stort hjärta och kunnande. Så beskrivs Stig Aggestad från Eskilstuna. Han avled i vintras i en ålder av 80 år, och testamenterade nästan två miljoner kronor till äldreboendet Tunagården där han bodde. Pengar som politikerna i Eskilstuna nu har valt att ta emot.

– Det är otroligt. Tack Stig, tack så himla mycket, säger undersköterskan Pernilla Hedberg på Tunagården.

15 november 2018 05:30

Stig Aggestad brann för både personalen på Tunagården och sina medboende. Han var väldigt mån om att alla skulle trivas, och tvekade inte att engagera sig. Enhetschefen Anneli Carlson berättar att han till och med ville vara med på personalens arbetsplats- och teamträffar, för att säkerställa att alla hade det bra.

– Det var av ren omtanke, och han förstod inte riktigt varför han inte kunde få vara med, berättar Anneli Carlson med värme.

Hans omtanke om andra fick dock komma till uttryck på andra sätt.

– Det hände flera gånger att han bjöd alla som bodde här på pizza, som vi ringde och beställde. Han var väldigt mån om att alla skulle ha. Och han underhöll. Spelade munspel, berättar Pernilla Hedberg.

– Han deltog i alla våra aktiviteter också, och han var en fantastisk person att diskutera med, säger Anneli Carlson.

Stig Aggestad

Stig Aggestad föddes den 6 november 1937. Han avled den 11 januari 2018, vid en ålder av 80 år.

Stigs föräldrar hette Bertil och Sara Aggestad. Pappa Bertil, en gång fotbollsspelare i IFK Eskilstuna, dog redan 1967.

Som ung bodde Stig i Nyfors och Fröslunda, och därefter i många år på Bryggartorpsgatan i Snopptorp tillsammans med sin mamma. Stig hade en cp-skada och var rullstolsburen, och fick mycket hjälp av sin mamma med praktiska göromål.

2005 flyttade både Stig och mamma Sara in i den då helt nybyggda delen av äldreboendet Tunagården. De blev korridorsgrannar på avdelning 10. Sara Aggestad avled dock året därpå.

Vid sin död i januari i år hade Stig Aggestad inga nära släktingar i livet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Holmberg

Ämnen du kan följa